Translate

16 Eylül 2013 Pazartesi

ÇOCUĞUNUZUN OKULDA BAŞARILI OLMASINI İSTİYORSANIZ -1-

*Çocuğunuzun sağlığı ile yakından ilgileniniz. Sağlık durumu çocuğun okul başarısına etki ettiği gibi bazı rahatsızlıkların bilinmemesi veya tedavi ettirilmemesi birtakım uyumsuz davranışların da sebebi olacaktır.

*Çocuğunuzu kahvaltı ettirmeden veya yemek yedirmeden kesinlikle okula göndermeyiniz. İlköğretimdeki çocuk hızlı bir büyüme ve gelişme dönemindedir. Bu konuda hassas olunuz.

*Çocuğunuzun kılık kıyafetine özen gösteriniz. Kıyafetlerinin okul kurallarına uymasına ve temizliğine dikkat ediniz.

*Öğretmenlerle sıkı bir işbirliğine giriniz. Veli toplantılarına mutlaka katılınız.

*Anne-baba olarak her konuda çocuğunuza örnek olunuz. 

*Çocuğunuzu iyi tanıyınız. Çocuklardan yapamayacağı şeyleri istemeyiniz. Onları yeteneklerinin ötesinde başarı göstermeye zorlamayınız. 

*Çocuğunuza yeteri kadar harçlık veriniz. Harçlığını mümkünse aylık veya haftalık olarak toptan veriniz. Böylelikle kendisini yönetmesini öğrenecek ve sorumluluk kazanacaktır.

*Çocuğunuzu korkutmayınız. Fazla baskılardan, bedeni cezalardan, olmayacak sınırlamalar koymaktan kaçınınız.

*Çocuğunuzu başka çocuklarla veya kardeşleri ile kıyaslamayın. Her insanın sahip olduğu nitelikler farklıdır. Onları olduğu gibi kabul ediniz.

*Çocuğunuzun belli davranışları karşısında anne-baba olarak farklı şekilde davranmayınız, aynı şekilde tepki vermeye dikkat ediniz.

*Çocuğunuza iyi not alabileceği gibi kötü not almasının da normal olduğunu ve çalışmakla durumunu düzeltebileceğini anlatınız. 

*Çocuğunuzun okul yaşantısını takip ediniz, çocuğunuzun anlattıklarını dikkatle dinleyiniz.

*Çocuğunuzun okul dışındaki arkadaşlarını da kontrol ediniz.

*Çocuğunuzun okul ve öğretmenler hakkında şikayetleri olursa, onu dinledikten sonra okul yönetimi ve öğretmenler ile görüşünüz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder