3 su bardağı un
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yeterince ılık su
İÇ MALZEMELERİ
250 gram kıyma
1 orta boy soğan rendesi
Tuz
Karabiber
Yarım demet kıyılmış maydanoz
TARİFİ
Un, yoğurt, yumurta, tuz ılık suyla yoğurulur. Özlü hamur haline getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Bu bezeler nemli bir bezin altında yarım saat dinlendirilir. Bezeler bıçak sırtı kalınlığında açılır, hazırlanan iç malzeme çiğ olarak konulur. Kenarları sıkıca kapatıldıktan sonra bol kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
PÜF NOKTASI :
Bezeleri açarken hamurun delinmemesine özen gösterin. Yoksa kızartılırken içine yağ alır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder