1 Yumurta
2,5 Su bardağı un
1/2 Çay bardağı sıvı yağ
2 Çorba kaşığı yoğurt
1/2 Çay bardağı süt veya su
1/2 Kibrit kutusu kadar yaş maya (20-25 gr)
1 Tatlı kaşığı şeker
Tuz
ÜSTÜNE KOYMAK İÇİN
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
2 Orta boy domates
1 Çorba kaşığı salça
4 Sosis
4-5 Adet yeşil sivribiber
100 Gr. kaşar rendesi
Kekik
Sucuk ( İsteğe göre )
Sarımsak ( İsteğe göre )
Mısır ( İsteğe göre )
Zeytin ( İsteğe göre )
Ilık sütün içine mayayı ve şekeri ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayın. Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın, içine mayalı sütü, sıvı yağı, yoğurdu, yumurtayı ve tuzu ekleyerek özlü bir hamur yoğurun. Hamur kabının ağzını örtüp ılık bir ortamda hamur iki misli kabarana dek mayalandırın. 30-35 cm çapındaki yuvarlak kalıbı margarinle yağlayıp tabanına un serpin. Hamuru kalıp büyüklüğünde açarak kalıba yerleştirip kenarlarını 1/2 cm kadar yükseltin. Salçayı sıvı yağ ile inceltip, hamurun üzerine kekik serpin. Domatesleri, sosisleri, biberleri,, seviyorsanız sucuk, mısır, zeytin, sarımsak vs. gibi ilave malzemelerle beraber hamurun üzerine dilediğiniz kadar ve dilediğiniz şekilde yerleştirin. Üzerine kaşar rendesi serperek önceden ısıtılmış 190 derece ısılı fırında kaşarlar eriyip üzeri hafifçe pembeleşene kadar pişirin. Hepinize afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder